У владі триває кадрова чехарда, пристосуванці стали заручниками рефлексій очільника держави, управлінська еліта деморалізована – вважає український публіцист Віталій Портников

У своїх акаунтах на Telegram та Facebook пасіонарний український діяч Віталій Портников визначив переконливий діагноз нинішньому найвизначнішому лихо-ліфтеру сучасности Володимиру Зеленському. Нові звільнення топ-чиновників демонструють цілковиту безпорадність шостого Президента України.

“Рішення про відставку керівників Державної податкової служби та Митної служби Сергія Верланова і Максима Нефьодова не виглядало б таким анекдотом, якби вимога про їхню відставку не була б одним із головних пояснень доцільності відставки міністра фінансів Ігоря Уманського, призначеного на цю посаду за кілька тижнів до свого власного звільнення і відправленого у відставку за кілька тижнів до звільнення тих, кого він намагався звільнити. – пише відомий журналіст та блогер. – Втім, тепер Уманський – радник неформального віце-президента країни Андрія Єрмака, а до Нефьодова приходять з обшуками”.

Рішення про відставку керівників Державної податкової служби та Митної служби Сергія Верланова і Максима Нефьодова не…

Posted by Vitaly Portnikov on Friday, April 24, 2020

Віталій Портников дійшов таких висновків:

Перший – у владі триває кадрова чехарда, обумовлена нездатністю як голови держави, так і представників його оточення до вироблення критеріїв відбору професіоналів і неповагою до процедури, без якої будь-яка держава перетворюється на посміховисько.
Другий – навіть ті пристосуванці в професійному середовищі, які сприйняли обрання Зеленського в якості політичного ліфта, не можуть не помітити, що ніякого ліфта немає. А є підлога, на якій об будь-якого з них із задоволенням витруть ноги. І це стосується всіх – і тих, кого вже вигнали, і тих, кого скоро виженуть.
І третій – немає ніякої кризи управління державою. Тому що немає управління”.