Як політики допомагали українцям зустріти Новий рік

Ось і увірвався під крик салютів 2020-ий. Не знаю, більше жадали його українці чи остерігалися. Але сталося.

Обдарувавши один одного щирими побажаннями, кожен в Україні сущий налаштувався на нові досягнення, нові успіхи, нову снагу.

Політики ж, як завше, воліли сподобатися. Чи не найбільше доклав зусиль Володимир Зеленський. Офіс Президента у передноворічну ніч вихлюпнув на громадян ролик, наповнений суперечливих сенсів, барвистих спецефектів, пізнаваних особистостей. Більше актор, котрий домагається схвалення та овацій, аніж провідник нації, лідер, очільник, спроможний окреслити завдання, визначити напрямок, Зеленський учаровував, майже спокушав. Телеглядач отримав бажану емоцію, милі міміку та тембр, мотивувальний відеоряд.

Новорічне привітання Президента України Володимира Зеленського.

«У нашій історії чимало епізодів, які нас об’єднують. Та ми навчилися бути єдиною країною епізодично. У новому році нам треба бути єдиною країною кожного дня. Це має стати нашою національною ідеєю», – Володимир Зеленський разом із зірками шоу-бізнесу, спорту та політиками вітає українців з новорічними святами.

Posted by Офіс Президента України on Tuesday, December 31, 2019

Аби споживачі подібного телепродукту краще перетравили меседж, зірки естради, спортсмени, урядовці, телеведучі стоголосо озвучили дві важливі тези: “ми різні, але, попри все, нам жити разом – ватник ти чи бандерівець” та “миру – мир!”

Ковтнути послання та закріпити потрібне враження допомагали химерні акаунти у соцмережах, що важко було не помітити, зважаючи на одноманітність рефлексій “я плакала” та екзотичність назвиськ на кшталт: “просрочєнний бєляш”, “даша каша”, ржавий нож”, “криша єдєт…” та подібних.

Ви нє повєрітє, я тоже плакала

Posted by Mason Lemberg on Wednesday, January 1, 2020

У вітальному слові Володимир Зеленський прорік, що, мовляв, неважливо, в якій країні ми живемо. Цією фразою телезвернення очільник держави перекреслив пафос гарячих слів про єдність та мир, наразившись на зрозумілу критику українських патріотів.

Не менш активним у соцмережах був і вічний опозиціонер Вадим Рабінович. Поширивши ролик-агітку своєї політсили, він ділився радісними новинами (ось одна з них: “В Кропивницком пьяный ветеран АТО подорвал себя гранатой во время застолья”), висміював режисера Олега Сенцова (не сподобалося опоблоківцю таке: “Я бажаю усім нам одного – перемоги! Тому що без неї у нас немає майбутнього. Тому що без неї ми не будемо мати свою країну. Тому що мені не байдуже назва вулиць, якими я ходжу у своєму місті. Я хочу ходити проспектом Бандери, а не Сталіна”). Дописи Рабіновича збурювали відповідні коментарі: “Именно поэтому федерализация Украины неизбежна, чтобы такие дегенераты ходили по проспекту Бандеры у себя на Галичине, а не по Киеву, где свои герои и уважаемые люди есть”.

Побажала оптимізму та подякувала за довіру громадянам України і Юлія Тимошенко. Правда, користувачам соцмереж здалося, що лідерка “Батьківщини” невдало склала руки, показавши двозначну фігуру. Дехто спостеріг недоброзичливий підтекст.

Дорогі друзі! Настає Новий рік. Я щиро вітаю вас із цим святом! Хай збуваються ваші мрії, здійснюються ваші амбітні…

Posted by Юлія Тимошенко on Tuesday, December 31, 2019

Порадував прихильників Петро Порошенко. Його привітання було динамічним та лаконічним. “Усе буде гаразд!” – запевнив українців п’ятий Президент України.

Новорічне привітання Петра Порошенка

Щиро вітаю всіх українців з Новим роком. Миру всій країні, щастя і добробуту кожній родині!Хочу щоб у Новому році для кожного з нас синьо-жовтий прапор єдності був важливішим, ніж партійні кольори. Щоб попри внутрішні розбіжності ми зберігали солідарність перед зовнішніми викликами.Разом ми сильні.Хай збуваються найсміливіші мрії.Все буде гаразд!

Posted by Петро Порошенко on Tuesday, December 31, 2019

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков на своїй сторінці в Facebook поділився тим, що хоче, щоб у 2020 році “в кожному регіоні, в кожному місті, в кожній родині всі дійсно відчули позитивні зміни від роботи нових, ефективних і відповідальних політиків”.

Вітаю всіх із Новим роком! Нехай 2020 рік принесе у нашу державу мир і розвиток, а у ваших оселях пануватиме затишок та злагода. Зі святом!

Posted by Дмитро Разумков on Tuesday, December 31, 2019

Важливо завважити, що мешканці Печерських пагорбів, записуючи свої новорічні привітання, відверто проігнорували атрибути української держави. Глядачів здивувала така непатріотична сором’язливість нинішніх високопосадовців.