Динозавр не спить?

0
784

Містечкові комуністи зібрались на день народження диктатора Сталіна, котрий знищив мільйони українців, щоб похвалити його “реформи”.

У день 140-ї річниці народження радянського керівника Йосипа Сталіна заборонена Комуністична партія України провела в Києві «науково-практичну конференцію» на тему: «І. В. Сталін і революційне перетворення світу».

На химерному заході Сталіну-вбивці співали осанну різномасті радянські діячі, котрі ностальгують за часами “грандіозних перетворень та досягнень соціалістичного будівництва”.

Згідно з повідомленням, «учасники конференції з великим інтересом прослухали доповіді: Симоненка Петра Миколайовича – 1-го секретаря ЦК Компартії України, народного депутата України II-VIII скликань – «Сталінський досвід соціалістичних перетворень радянської країни»; Крючкова Георгія Корнійовича – члена Президії ЦК Компартії України, народного депутата України III-IV скликань – «І.В. Сталін як теоретик марксизму-ленінізму»; Мнацаканова Сергія Олександровича – ректора Партійної школи при ЦК Компартії України – «Внесок І.В. Сталіна в національно-державне будівництво СРСР».

Серед тих, хто виступав, був і чинний член-кореспондент НАН України, доктор історичних наук Солдатенко Валерій Федорович. Він порадував однодумців доповіддю “І. В. Сталін і Україна на переломному історичному етапі”. Надихнув соратників і голова Київської міської Ради ветеранів, генерал-майор авіації Мартинов Микола Єгорович. Його виступом “І. В.Сталін – як військовий стратег і організатор Перемоги над фашизмом” викликав схвальні аплодисменти.

Після завершення заходу Симоненко презентував “пам’ятну медаль до 140-річчя Й.В. Сталіна” Солдатенку Валерію Федоровичу та Арсеєнку Анатолію Григоровичу, а “перший секретар ЦК ЛКСМУ Михайло Кононович вручив комсомольський квиток представнику київської молоді”.

Зібрання місцевих апологетів комунізму не пройшло непоміченим, наразившись на осуд українських патріотів. Політик і державний діяч В’ячеслав Кириленко з подивом констатував бездіяльність нинішньої влади, яка не вжила жодних заходів до порушників чинного законодавства.

Комуністи спокійно провели свій шабаш на честь сталіна, який убив мільйони українців Голодомором та політичними…

Posted by В'ячеслав Кириленко on Thursday, December 26, 2019

Історик, громадський діяч, колишній очільник Інституту національної пам’яті, а нині народний депутат України від партії “Європейська Солідарність” Володимир В’ятрович скерував відповідне депутатське звернення до очільника СБУ Івана Баканова, про що повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Повернення культу Сталіна в Росії починалося з того, що влада не помічала спрямованих на це «громадських» ініціатив, а…

Posted by Volodymyr Viatrovych on Friday, December 27, 2019

Дивується інфантилізму “провідної верстви” України журналіст, просвітник, головний редактор проєкту “Історична правда” Вахтанг Кіпіані.

Уявляєте, якби десь у 1951-му у Берліні відбувалося публічне відзначення дня народження Гітлера з врученням пам'ятних…

Posted by Вахтанг Кіпіані on Friday, December 27, 2019

Серед інших відреагував на шабаш місцевих комуністів і офіцер ЗСУ та полковник Анатолій Штефан (Штіріліц).

Учасники “наукової конференції” відверто проігнорували чинне законодавство. Схоже, вони плекають надії на відродження своїх ідей та статусів.

Нагадаю, Законом України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” заборонене виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції. За порушення норм закону передбачена кримінальна відповідальність – від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Також заборонене публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення. За це передбачений штраф від 850 до 5100 грн або адміністративний арешт на строк до 15 діб.