Академія подружжя та сім’ї (Катовіце, Польща) розробила інфографіку, завдяки якій дохідливо проілюструвала неабияке значення церковного шлюбу та подружньої молитви для тривалості сімейного зв’язку.

Дослідники стверджують, що найбільше схильні до розлучень цивільні союзи. Чи не кожен другий такий зв’язок приречений. Більше шансів на щасливе тривале життя разом мають сакраментальні шлюби. Але за умови, що в таких родинах закладено фундамент безкорисної любові та взаємної жертовності чоловіка та дружини, їхньої батьківської любові до дітей, а також дітей до батьків. Виявляється, якщо подружжя живе у щоденній спільній молитві, щонеділі відвідує Храм, їхній шлюб найвитриваліший. Лише одна така пара з 1429 подібних сімей за певних обставин розриває “узи Гіменея”.

правдиво любити неможливо без респектування найбільшої заповіді: „Люби Бога цілим серцем, цілою душею і всією думкою”, а свого ближнього, як самого себе.

Утім, навіть ті подружжя, які отримали благословення духовного пастиря на спільне життя, не застраховані від краху, якщо їх засмокче рутина, а робота над собою обмежиться переглядом комедій та гортанням коміксів. Навіть церковний шлюб (але без релігійних практик та походами вряди-годи до церкви) не гарантує міцного тривалого зв’язку.

Наочна статистика шлюбів і розлучень

Духівники часто зазначають, що правдиво любити неможливо без респектування найбільшої заповіді: „Люби Бога цілим серцем, цілою душею і всією думкою”, а свого ближнього, як самого себе. На цих двох засадах любові стоїть Божий закон і на цій основі будують своє життя найміцніші та найщасливіші родини.