Місяць тому нарешті борщ офіційно зареєстрували в Україні як національну страву. Завдяки Євгену Клопотенку.

“Ця подія запустила величезну інформаційну хвилю у світі. Спочатку про це написали в The Times and The Sunday Times. Потім – The Washington Post Magazine. Наступними стали The New York Times. Далі – підкаст для канадської CBC News та десятки похідних статей. Ніколи не міг подумати, що буду спілкуватися з топовими світовими ЗМІ”, – пише звитяжець у Facebook.

Євген Клопотенко

Євген Клопотенко: “Подія наробила галасу через те, що борщ – це не просто страва. Це частина української ідентичності та наша національна цінність. Потужний культурний феномен, відповідь на питання «що єднає українців та відрізняє їх від інших націй». 6.10 ми не просто сказали про те, що борщ – український. Ми вчинили опір Росії та її пропаганді, і нас підтримав світ. Хто не знав, в Росії вірять, що борщ – то їхній національний суп. Сусідам після всіх новин трохи поплохєло і мені написали з російсьского ТБ. Я відмовився з ними розмовляти, бо не збираюся підкидати інформаційне паливо в їхню машину пропаганди.

Це все – лише початок. Ми ще поговоримо про борщ та Україну зі світом, але вже на більш високому рівні. Перший інформаційний етап підходить до кінця. Далі буде. Ми переможемо!

*Подача заявки та реєстрація борщу на національному рівні стали можливими за підтримки ПрАТ Чумак.

Залишаю вам посилання на статті про борщ, про які згадував на початку:

The Times: https://bit.ly/3ewNBPY

The Washington Post: https://wapo.st/3548eQi

The New York Times: https://nyti.ms/3ewXrBk

CBC: https://bit.ly/2GAOydD

Radio Free Europe: https://bit.ly/3eCmdAj

Якщо вам зараз сильно закортіло борщу, то зготуйте його за рецептом з klopotenko.com/uk/. Чи підіть до 100 років тому вперед – я об’їздив всю Україну, щоб відтворити там такий борщ, від якого піднебіння лоскоче”.

Автор: Олекса Вербовенко