Промова Володимира Зеленського на урочистостях з нагоди Дня Незалежності України викликала здебільшого негативну реакцію.

Так, Костянтин Холодов, капелан ЗСУ, заступник голови синодального управління військового духовенства ПЦУ, пошкодував з приводу примітивної змістовності виступу нинішнього очільника української держави: “Дуже прикро, коли твою країну очолює порожнеча…Дуже прикро, коли порожнечу прикрашають зотлілим сміттям і зайчиками…І невимовно прикро, коли ця порожнеча намагається наповнити собою все навколо”.

На Софійській площі у рамках дійства «Пісенна історія сучасної України» виступили Monatik, Олег Винник, Джамала, Тіна Кароль, «The Hardkiss», Потап, Оля Полякова, Ірина Білик, «Время и Стекло» та інші невибагливі, як виявилося, представники бомонду, які переспівали популярні, на думку організаторів концерту, композиції своїх колег по сцені, що звучали на наших теренах упродовж 29 років.

Ця імпреза збурила хвилю обурень у соцмережах, оскільки в День української незалежності з площі столиці лунали російськомовні пісні. Українські патріоти вражені недолугим сценарієм та акцентами.

Не втримався від оцінки шабашу на Софійській площі і український письменник, культуролог, куратор мистецьких проєктів Олександр Михед.

Валерій Пекар, український підприємець і громадський діяч, висловив занепокоєння щодо перетворення державної політики на балаган.

А так “корпоративчик” команди Зе на День Незалежності побачили нечисленні (бо дійство транслювали для телеаудиторії) глядачі:

Петро Порошенко, український політик, підприємець, п’ятий український президент, також не змовчав, оскільки на його адресу на Софійській площі прозвучали неприхильні слова нинішнього керманича: “У нас буде країна, де жваві суперечки будуть лише про те, як назвати ракету, яку Україна запускає в космос. Інших просимо не заважати. Люди вже поставили вам оцінку. Не плутайтесь під ногами України, яка рухається вперед”.